Трима кметове готвят на откриването на Миден и рибен фест - Каварна 2008
Трима кметове готвят на откриването на Миден и рибен фест - Каварна 2008 / netinfo

Традиционният “Миден и Рибен Фест 2008” започва в Каварна днес и ще продължи до неделя. По време на петото издание на атрактивния фестивал, каварненци и гости на града ще могат да опитат от многобройните мидени и рибни специалитети, които ще се предлагат в специално разпънати шатри в центъра на града. Готвачи от всички краища на страната ще се конкурират в приготвянето на най-доброто ястие от морски дарове.

По традиция и този път кметът на Каварна Цонко Цонев ще постави символичното начало на фестивала със собственоръчно приготвен специалитет. С него ще готвят градоначалниците на Кюстендил - Петър Паунов и на Дряново – д-р Иван Николов. Тримата кулинари, които все още пазят в тайна какви точно рибни деликатеси ще приготвят, ще демонстрират уменията си в 17 часа на днес на площада в центъра на града.

„Миден и Рибен Фест 2008” ще бъде съпроводен с богата културна програма. Официалното му откриване ще бъде на в 20 часа с концерт на Валя Балканска, Тони Димитрова и група ГРАС.

На 6 септември програмата продължава в ХГ „Христо Градечлиев”, където от 10.30 ч. Мая Вапцарова ще представи книгата на Анатолий Крим „Разкази за еврейското щастие”, а в 11 ч. започва „Киноцентърът представя: уникални исторически костюми, реквизит и оръжие от любими български филми”. От 20 часа на стадион “Калиакра” ще бъде концертът на Слави Трифонов и „Ку-Ку Бенд”, с участието на актьорите Краси Радков, Виктор Калев, Мариан Бачев, Танцова формация „ЕТНИКА” и Балет „МАГАДАНС”.

Фестът ще бъде закрит на 7 септември в 20 часа с концерт на „Мистерията на българските гласове” и Б.Т.Р.