Трети протест в Добрич
Трети протест в Добрич / Дарик Добрич, архив

За трети път добричлии ще излязат на улицата в знак на протест срещу монополите и политиката в страната. Сборният пункт на митинга е в 11.00 ч. пред храм "Свети Георги" на бул."25 септември". Шествието ще премине по пешеходната зона на Добрич. Този път хората ще отидат не само до централата на електроразпределителното дружество "Енерго-про", а и до Общината и Областна управа, информираха от координационния център на протеста.

Хиляди българи ще излязат на национален протест днес, за да се обявят срещу монополите и държавната политика в енергийния сектор. Мотото му е "Да запалим монополите".

На среща в София и Сливен организационни групи от различни градове обсъдиха исканията на народа и заявиха, че те ще бъдат връчени на президента Плевнелиев, който отвърна на поканата им и каза, че ще излезе сред тях. Протестиращите настояват за: незабавно прекратяване на всички съдебни дела срещу потребители, клиенти на ЕРП-тата, топлофикация и ВиК до установяване легитимността на сметките. Протестиращите настояват ЕРП-тата да преминат в ръцете на държавата и премахване на всички посредници, като НЕК поеме техните функции; разсекретяване на всички договори на производители на електрическа енергия за вътрешния пазар и разтрогване на договорите, ощетяващи държавата и гражданите.

"Не искаме служебно правителство. Искаме предсрочни избори. Искаме създаване на програмен кабинет", заявяват протестиращите след оставката на правителството на Бойко Борисов, която дойде именно след безпрецедентните протести в цяла България.