Тервел отбелязва тържествено 24 май
Тервел отбелязва тържествено 24 май / Община Тервел
Тервел отбелязва тържествено Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Празникът започва в 9,30 часа, когато учениците и учителите от СУ „Йордан Йовков“ ще се съберат в училището, където отличниците ще бъдат закичени с ленти за постигнат отличен успех през учебната година. След това всички заедно с празнично шествие ще пристигнат на площада пред сградата на Общината, където в 10,00 часа ще започне празнична програма. По традиция тя се открива с изпълнение на „Химн на Кирил и Методий“ от участниците във Вокална студия. Първокласниците с класни ръководители Пенка Ганчева, Веселина Иванова и Виолета Димова ще представят музикално - поетична композиция, посветена на азбуката и на Великите първоучители Кирил и Методий. Своите поздрави ще отправят и Танцова формация „Каприз“, Мъжката певческа група и ДФТА „Калинка Вълчева“.
 
По време на тържеството ще бъдат връчени плакети на учители от СУ „Йордан Йовков“ и ПГТО „Дочо Михайлов“ от Тервел, ОУ „Христо Ботев“ в с. Зърнево и НУ „Христо Ботев“ в с. Каблешково. Предложенията за награждаване на учителите са постъпили от ръководствата на учебните заведения и са за отдаденост на учителската професия и цялостен принос за развитието на образованието в община Тервел, както и за активно участие в училищната дейност през учебната 2017/2018 година.

От кметството в Тервел ще отличат и две детски градини – ДГ“Детелина“ и ДГ“Здравец“ в Тервел, които получиха призови места в международни конкурси за иновативни практики в областта на предучилищното и училищното образование.