телефонна измама
телефонна измама / / / ThinkStock/Getty Images
Телефонните измамници вече успяват да оплетат в мрежите си и млади хора. 25-годишна жена от Силистра е станала жертва на измама, съобщиха от ОД на МВР-Силистра. Вчера в областния град тя се доверила на обаждане от мъж, представящ се за полицай, който поискал съдействие за залавяне на телефонни измамници. Младата жена изпълнила указанията на мнимия служител на реда и оставила под пейка в централната част на града сумата от 17 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

Жена в Силистра остави 10 000 лева до билборд на автогара

Телефонните измами в Силистренско са вече едва ли не ежедневие. Последно за такива бе съобщено на датите 1, 2, 11, 24, 25 и 29 октомври т.г. За сравнение в област Добрич от началото на 2018 година до момента са станали само 3 измами.

Сериозен спад на телефонните измами отчитат от полицията в Добрич

ОДМВР-Силистра предупреждава за пореден път: "Не давайте пари на непознати! Не съществува практика полицията да иска пари от гражданите за изпълнение на служебните си задачи. Имайте предвид, че всяко телефонно обаждане с искане на пари под различни предлози е измама! Не се доверявайте, свържете се с близките си или сигнализирате на тел.112!"

Над 20 000 лева измъкнаха измамници само за 48 часа от доверчиви силистренци