/ БГНЕС/БОЖИДАР СТОИЛОВ
В деня на професионалния си празник  служителите на „Съдебна охрана” в Силистра излизат на втори протест от 12.00 до 13.00 часа пред сградата на съда.

Протестиращите отново ще настояват за увеличение на възнагражденията им. По закон те нямат право на протест, затова отново ще проведат събрание на открито. Работещите в сферата настояват за изравняване на заплатите в сектор „Сигурност” и плащанията за тежки условия на труд с тези на полицаите, както и за отпускане на допълнителни щатни бройки за покриване на всички съдилища и прокуратури в страната.

Надзиратели и служители на „Съдебна охрана” отново протестираха за по-високи заплати

"С Постановление № 48 от 26.02.2003 г. на Министерския съвет е създадена Главна дирекция “Охрана” към министъра на правосъдието. Във връзка с отбелязване на 15-годишнината на 07.03.2018г. пред Съдебните палати в цялата страна ще се проведат „Събрания на открито”, съгласно Закона за събранията, митингите и манифестациите.

Вече 15 години служителите на ГД “Охрана” - МП изпълняват безкористно своите задължения и затова в деня на своя професионален празник, те ще отстояват своята позиция, своите права и своята сигурност", се казва още в съобщение до медиите.