СУ „П.Р. Славейков“ посрещна гости от пет държави по международен проект

СУ „П. Р. Славейков“ посрещна гости от пет държави по международен проект
СУ „П. Р. Славейков“ посрещна гости от пет държави по международен проект / СУ "П.Р.Славейков"
Средно училище „П. Р. Славейков“ е избрано от Търговско-промишлена палата – Добрич за съвместно представяне на проект „SUDEGO: Целите за устойчиво развитие на ООН“, финансиран от програма „Еразъм+“ на ЕК, съобщиха от школото. По този повод в училището се е провела  конференция с участието на д-р Пиетро Рани и Делия Зингарели от ЕРФАП – Лацио от Център за професионално образование и обучение в Рим /водещ партньор на проекта/,  преподаватели по биология, физика, английски език, математика, журналисти и социолози от Финландия, Северна Ирландия и Каталуния – Испания. От българска страна са присъставли представители на ТПП и на бизнеса от Добрич, разказват от училище „П.Р.Славейков“.

В конфепренцията са участвали 31 ученици от 9, 10 и 11 клас, които са показали пред гостите добра практика по една от целите на проекта, с презентацията „Изграждане на позитивно отношение към природата чрез екологично възпитание“. Презентирането на дейностите по една от целите на проекта е било на английски език, а учениците от училището – домакин са впечатлили гостите с перфектните си езикови познания.

СУ П. Р. Славейков посрещна гости от пет държави по международен проект
СУ "П.Р.Славейков"

Проектът SUDEGO е бил представен от д-р Пиетро Рани, който е разработил платформата с всичките й цели.

По време на посещението си в добричкото училище гостите са посетили урок с програмата Енвижън в 1 а клас и са разгледали класните стаи.