/ Дарик Добрич
Студио „Сарандев“ сътвори втора коледна песен
100031
Студио „Сарандев“ сътвори втора коледна песен
  • Студио „Сарандев“ сътвори втора коледна песен
Студио за поп-рок певци „Сарандев” при Младежки център - Добрич представи официално своята втора авторска коледна песен „Нека заедно стоплим света” в студиото на Дарик радио. Песента е създадена след конкурс „Напиши песен за Коледа“, какъвто се провежда за втори път. Първото издание бе през 2016 г., припомни вокалният педагог в Студиото Елена Карабельова.
 
Концертът „Нека с песен стоплим света” събра многобройна публика


Избраният текст тази година е отново на ученичката Татяна Иванова, която вече има дебютна книга с поезия. В припева се казва: „Ела, обичай с мен, нека заедно стоплим света! Днес е най-светлият ден и вълшебство се крие в нощта!“

В конкурса са кандидатствали текстове на автори до 29 години. Автор на мелодията на песента-победител става дванадесетокласничката Цветелина от певческата школа. Репетициите отнемат три седмици усилена работа на двамата изпълнители - осмокласникът Петър и шестокласничката Преслава.
 
В Студио „Сарандев“ са съчинили още една коледна песен. Тя е дело на създадената наскоро Музикална работилница „12“, в която участват осем зрелостнички, на които предстои догодина да напуснат добричката певческа школа.

Премиера на две нови песни прави Студио „Сарандев” на коледния си концерт

Тяхната песен „Най-приказното време“ е по текст на Силвия Венелинова, избран от момичетата. На тях им предстои голям концерт през месец март догодина, на който ще покажат голяма част от творчеството си, съобщи Цветелина в студиото на Дарик.
 
Опитваме се да насърчим авторските песни, творчеството на децата в студиото, каза Карабельова. Композициите, съчинени в инициативата „Напиши песен за Коледа“ имат клипове, качени са в Ютюб, звучат по местните радиа и влизат в репертоара на школата, за да бъдат изпълнявани занапред. Някой ден ще издадем и албум с тях, мечтае ръководителката на Студиото.
 
Чуйте в аудиофайла „Нека заедно стоплим света“.