Коледната песен на студио Сарандев с премиера по Дарик
Коледната песен на студио Сарандев с премиера по Дарик / Дарик Добрич
Коледната песен на студио "Сарандев" с премиера по Дарик
91703
Коледната песен на студио "Сарандев" с премиера по Дарик
  • Коледната песен на студио "Сарандев" с премиера по Дарик

„Коледно вълшебство сътвори” – новата коледна песен, създадена от талантите на студио „Сарандев” звуча премиерно в ефира на Дарик Добрич. За да представят своя авторски продукт, в студиото на Дарик гостуваха ръководителят на студио „Сарандев” Елена Карабельова и част от изпълнителите.

Инициативата „Напиши песен за Коледа" на Младежкия център в  Добрич стартира през октомври, припомни Елена Карабельова. „Идеята беше да създадем коледна песен, изцяло продукт на младежите от Добрич, на тези, които се занимават с поезия и музика” – разказа пред Дарик Карабельова. Постъпилите предложения за текст на песента са били 11-сет, от които избрано е било това на осмокласничката от ЕГ „Гео Милев” Татяна Иванова, възпитаничка на „Литературна къща” с ръководител Генка Петрова. Най-малкият от поетите е бил на 10 години, а най-големият – на 27 години. В няколко поредни съботни музикални работилници, членовете на студио „Сарандев”  са изработили аранжимента и вокалните партии на песента.

„Искахме песента да е по-жива и темпераментна, но в крайна сметка тя стана лирична, може би защото посланието на Коледа е такова – да носи мир и любов на хората. Припевът е лесно запеваем и се надяваме лесно да влезе в главата на тези, които я чуят и да си я тананикат, вървейки по улицата” – сподели Елена Карабельова.

На живо за първи път песента ще бъде представена пред добричлии в концерта „Дарования” на 19 декември от 18.00 часа в спортна зала „Добротица”. „Коледно вълшебство сътвори” може да се чуе и в Коледния концерт на студио „Сарандев” на  23 декември от 18.30 часа в Младежкия център.

Песента можете да чуете и в звуковия файл.