Записват коледната песен, която съчиниха младежи от Добрич
Записват коледната песен, която съчиниха младежи от Добрич / Младежки център

Инициативата „Напиши песен за Коледа" на екипа на Младежки център - Добрич навлиза в своя трети етап - реализация на студийни записи. В първия етап, през месец октомври, се набираха текстове за коледна песен. В конкурса участие взеха 11 творци, като най-малкият поет е на 10 години, а най-големият - на 27 години. От постъпилите предложения за текст бе избран един, върху който започнаха работа младите изпълнители от Студио „Сарандев", чиято задача е да съчинят мелодия. В няколко поредни съботни музикални работилници, от които последната бе на 26 ноември, се изработваха аранжимента и вокалните партии.

През настоящата седмица певците влизат в студиото на Младежки център за записи. Новата коледна песен ще бъде изцяло продукт на младите таланти на Добрич и ще бъде популяризирана в дните преди Рождество. Засега всичко около нея се пази в тайна - името на автора на текста и съчинената музика.

Ръководителят на Студио „Сарандев" Елена Карабельова е диригент на дейностите по написването на коледната песен. За Дарик тя разказа, че при избора на текст е било определящо той да бъде с подходящ ритъм и рима. Малките певци също са участвали в подбора с мнение. От Младежкия център се надяват песента да се хареса и да се запее. Тя ще бъде част от празничните програми през тази година, след 19 декември ще бъде разпространена в медиите и Интернет.