Амфетаминът,открит у задържаните наркоразпространители
Амфетаминът,открит у задържаните наркоразпространители / ОДМВР - Добрич
За арестувани наркоразпространители след полицейска гонка и преследване съобщават от ОДМВР – Добрич.

На 12 юли, около 22.00 часа по време на провеждаща се операция по линия на наркоразпространението, в района на кръговото кръстовище на Балчик, полицейски служители подали светлинен и звуков сигнал на мотоциклет „Сузуки”, със закрит регистрационен номер. Мотоциклетистът не се подчинил на полицейското разпореждане и продължил движението си към село Оброчище.  В селото полицаите от РУ МВР - Албена отново подали светлинен и звуков сигнал на водача на превозното средство, който повторно не се подчинил на разпореждането. Мотоциклетът е бил последван от полицейския екип. Малко по-късно заради движение с несъобразена скорост, водачът изгубил контрол над мотора и паднал на пътното платно, но отново направил опит да избяга, като е бил заловен от полицейските служители.

При последвалата проверка те открили бяло вещество с тегло 530 грама, реагиращо на полевия тест на амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа в ареста е задържан 24-годишен жител на Божурище, обл. София с инициали Г.Г.

Впоследствие са направени общо шест проверки на адреси на територията на Варна и Добрич. От квартира във Варна, обитавана от  задържания мотоциклетист от Божурище, са установени и иззети множество веществени доказателства, във връзка с наркоразпространение. Задържани са и двама негови съучастници от Добрич, и двамата на по 24 години.

С прокурорско постановление на Г.Г. е наложена мярка за задържане под стража. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава.
 

Иззетият амфетамин от наркоразпространителите
ОДМВР - Добрич