/ Община Добрич
Продължават Дните на руската култура в Добрич. От 17.30 часа в Регионална библиотека „Дора Габе“ ще бъде открита изложба с картини от известни руски художници. В нея ще бъдат показани 30 произведения, като след седмица ще се включат още 40 творби, които в момента са изложени във Варна, обясни организаторът на проявата Андрей Галкин. Творбите представят както класическата живопис, с характерните пейзажи, така и съвременно изкуство. "Стараем се да покажем разнообразната палитра на руското изкуство", казаха организаторите и обещаха догодина да донесат нови творби от модерната школа.

От 18.30 часа на сцената на площад „Свобода“ ще се състои концерт на Фолклорен ансамбъл „Кириллица“ с ръководител Алина Тихонова и Танцов ансамбъл „Фантазия“ с ръководител Ирина Гусева. Двата състава ще изнесат и втори концерт на 26 юни, от 18.30 часа на същото място. Тогава в спектакъла ще се включи и народната артистка на Русия Лидия Музальова, която пази традициите на народните песни.

Дните на руската култура в Добрич се организират от Община Добрич, Сдружение за приятелство и сътрудничество с балканските държави и Международната обществена организация „Изкуство без граници“. Освен в Добрич, инициативата гостува във Варна, Шумен, Поморие, Каварна и Двора на кирилицата в Плиска.