Руският съюз на професионалните художници показва изложба в Добрич
Руският съюз на професионалните художници показва изложба в Добрич / Дарик Добрич

Творческият съюз на професионалните художници в Русия се представя в Добрич с изложба, включваща живопис, графика и гоблени. Експозицията е с наслов „Славянски мост", в нея участват автори и от Сърбия и България. Откриването е от 17.30 ч. в Художествена галерия - Добрич.

Съюзът на професионалните художници (TСПХ) е междурегионална обществена организация, която обединява повече от 2 500 артисти: художници, графични дизайнери, скулптори, иконописци, дизайнери, бижутери, приложници, фотографи, изкуствоведи и преподаватели. Седалището на организацията е в Москва, в много градове на Русия има офиси, както и клонове - в Украйна, Молдова, Франция, България, Кипър и Израел. Членове на ТСПХ са организирали с успех изложби в Русия, Франция, Монако, Испания, Украйна, Италия, Швеция, Гърция, Кипър, Израел, Египет, Тунис. В България са се представяли в София и Варна.

В настоящата изложба „Славянски мост" участват както известни московчани като заслужилите художници Владимир Лаповок, Петр Сацкий, Наталия Озерная и др., така и млади автори от Русия и Сърбия. В нея са представени и българи - членове на съюза - Павел Николов, Мария Игнатова, Светлана Сорокина и др.

В залите на Художествена галерия - Добрич ще бъдат експонирани общо 60 творби. На откриването ще присъстват руски художници.