/ iStock/Getty Images
Един от горските служители е сериозно пострадал вследствие на удар с камък в главата
Горски стражар е ранен, след като роми са проявили агресия срещу служители по горите и полицаи. Нападението е заради опит да бъдат предотвратени неправомерни действия в горски територии край дуловското село Чернолик в област Силистра.

Нападнаха и биха горски служители, докато пишели акт за незаконна сеч

Инцидентът се е случил на 29 октомври, когато горският стражар на съответния участък забелязал, че 13 души от малцинствен произход с пет празни конски каруци навлизат в гората край селото, съобщиха от Държавно северно-централно стопанство-Габрово.

Роми нападнали и пребили горски стражари

Служителят в охранителния район разпознал системни нарушители от село Чернолик, като било очевидно, че се канят да извършат ново посегателство. За да се предотврати бракониерската сеч, горският незабавно потърсил съдействие от началника на участък, който сигнализирал директора на ловно стопанство „Каракуз“.

В спешен порядък сигналът е бил предаден и в Районното полицейско управление. На мястото са били изпратени два полицейски патрула, отзовала се е и горската стража към стопанството. Около осем души - горски и полицаи, последвали в гората групата роми.

Роми нападнаха горски с брадви и мачете (СНИМКИ)

След като усетили присъствието им, извършителите се опитали да избягат с все още празните каруци. За да не позволят на органите на реда да ги настигнат, те започнали да замерят униформените с камъни и сопи.

Агресията ескалирала, един от горските служители е сериозно пострадал вследствие на удар с камък в главата. Нараняването е освидетелствано от съдебен медик. Ударен бил също и униформен служител на МВР. Залпът от камъни причинил и повреди по автомобилите на ловното стопанство. 

Нападнаха горски служител в Кюстендилско

Горските стражари са действали стриктно, съобразно закона и в рамките на правомощията си, без да провокират с нещо агресията от страна на извършителите, категорични са от ръководството на ловното стопанство.