/ БГНЕС, архив
Трима служители на горското стопанство в Хисаря са пострадали при нападение от роми, съобщиха за Дарик от полицията. Сигналът е постъпил на тел. 112 снощи около 20.00 часа. По предварителна информация горските са били нападнати с дървени прътове и камъни. Инцидентът е станал по време на проверка за незаконна сеч.

Бабаити нападнаха и биха полицай, задържаха ги

Пострадалите са откарани в Университетската многопрофилна болница „Св. Георги“. Двама от тях са изписани за домашно лечение, като единият е бил с фрактура на ръката. Третият служител е с гръдно-коремна травма и травма на главата, обясниха за Дарик от лечебното заведение. Мъжът е бил с рана на главата, която е обработена. Има и фрактура и на орбиталната кост. Състоянието му е стабилно, в момента е под лекарско наблюдение.

100 лева глоба за ром, натопил полицаи, че са го били

Във вторник през целия ден са текли действия по установяване самоличността на участниците. Полицията работи под наблюдението на Районната прокуратура – Карлово. Съдействие оказват и екипи на жандармерията. Ситуацията е спокойна, няма напрежение.

Ромски клан спретна меле, нападнаха и полицай

Няколко души са привикани за разпит, снети са им обяснения, но към момента няма задържани, уточниха от пресцентъра на полицията.