Хиляди желаещи да си купят риба посреща добричкият пазар ден преди празника Никулден, когато по традиция се яде морска храна. Търговците са се постарали да напълнят щандовете с богат асортимент, но както ни довери единият от тях, в момента няма морски улов, предлага се предимно сладководна риба. Предпочитат се видовете с люспи, заради поверието, че колкото са повече люспите на рибата за никулденската трапеза, толкова по-богат ще бъде домът.



Търговците все пак да извадили и морска риба – за нейните големи любители. Предлагат се паламуд за 10.00 лева; кефал за 6.50 лева; както и често срещаните в нашите магазини лаврак и ципура – за около 14.00 лева на килограм. Има разбира се и скумрия от Норвегия.
Най-интересното на добричкия пазар, бе калканова риба, идваща също от северната страна. Нейната цена е 18.00 лева/кг. Мнозина от търговците са подготвили за по-претенциозните и състоятелни купувачи и котлети от сьомга с цена над 20 лева/кг.
