Ресурсен център – Добрич организира фотоконкурс и семинар
Ресурсен център – Добрич организира фотоконкурс и семинар / Дарик Добрич, архив

Фотоконкурс на тема „Кулинарни приключения и вълшебни изкушения" ще се проведе в Ресурсен център - Добрич на 15 и 16 май. Със свои фотоси ще се включат ресурсните центрове от Бургас, Варна, Разград и Шумен. Откриването на събитието е от 14.00 часа.

Предизвикателството към децата и учениците със специални образователни потребности на възраст от 4 до 15 години бе да подготвят любими ястия, а техните учители да ги фотографират - по време на изработването и като краен продукт. Фотосите ще се състезават в категории „Салати", „Сандвичи", „Тестени изделия", "Сладкиши". Компетентно жури от майстори в кулинарното изкуство ще определи победителите, за които домакините са подготвили кулинарни изненади и закачливи награди. Галерията от фотоси е позиционирана във втори корпус на Ресурсен център - Добрич.

Гостите от други ресурсни центрове ще имат възможност да се запознаят и с традиционните местни гозби и ще получат подарък - книжка с рецепти от Добруджанския край. На 16 май присъстващите ще се включат в обучителен семинар „Сензорна интеграция" с водещ Станислава Михова - логопед и сензорен терапевт от Ресурсен център - Добрич.