Ремонтират улично осветление и грамадните дупки по улиците
Ремонтират улично осветление и грамадните дупки по улиците / Дарик Добрич

Нови връзки за осветлението на някои добрички улици и булеварди се правят в последните дни, съобщи зам.-кметът Пламен Ганчев. Има аварирали цели линии на уличното осветление по бул."3 март", бул."25 септември" и ул."Батовска" и това налага старите подземни инсталации да се подменят и да се изградят въздушни. Подменят се и счупените осветителни тела.

Преди започването на активното изкърпване на настилките напролет, се покриват най-разрушените места по уличната мрежа с фрезован бетон, информира още Ганчев. Вече са поправени участъци по булевардите "3 март" и "25 септември", както и до Хуманитарна гимназия. Два пъти седмично служители на общината правят огледи, за да се установи къде са нуждите от такъв ремонт. До 27 март продължава събирането на оферти за изпълнението на дейностите по изкърпване на уличната мрежа на Добрич, съобщи зам.-кметът.

Вървят разговори с ВиК за възстановяването на пораженията по настилките след отремонтирането на аварии по водопроводната мрежа, каза кметът Детелина Николова по повод заявеното намерение на дружеството да е по-прецизно занапред при тези ремонти. Ще се направят огледи на изоставените, покрити с чакъл, участъци в града и ще се прецизира кои от тях ще асфалтира ВиК и кои ще залегнат в капиталовата програма на общината.