Рехабилитират пътя Тервел-Безмер-Гуслар до границата с област Силистра
Рехабилитират пътя Тервел-Безмер-Гуслар до границата с област Силистра / netinfo

Община Тервел е разработила проект за рехабилитация на пътя Тервел-Безмер-Гуслар до границата с област Силистра. С поекта ще се кандидатства за финансиране по Програмата за развитие на селските райони.

Пътят е в изключително лошо състояние, на места почти непроходим при лошо време, съобщават от кметството. В същото време той единствен подход към общинския център Тервел за живеещите в селата Безмер и Гуслар. Освен това този общински път представлява връзка между Тервел и околните села и пътя от републиканската пътна мрежа “Добрич - Силистра. По този начин се облекчава достъпът до каньона на Суха река през с.Коларци, което е разположено на този републикански път. Пътят Тервел-Безмер-Гуслар представлява пряк подход и към село Каменци, което вече дава заявка за туристическа дестинация.

Общата дължина на пътя, за чиято рехабилитация общината кандидатства, е 14 400 м. Проектът се фокусира върху три участъка с дължина от 10 879 метра, които обхващат пътното платно и съоръженията около него извън населените места.

Бюджетът на проектното предложение възлиза на приблизително 5 803 000 лева.