Пътното ще пази от пожари
Пътното ще пази от пожари / netinfo

Областно пътно управление - Добрич стартира дейности по превенция на пожарите през месец юли, съобщават от ведомството. Ще бъдат окосени около 900 декара треви, разположени в близост до републиканските пътища в областта. Така ще се осигури по-добра видимост и ще се предотвратят пожари в най-активния период на жътвената кампания, информират от Пътното. Фирмата изпълнител ще почиства по банкети и откоси.

През месец юни са били окосени ръчно и машинно 2 200 декара тревни площи. Общо, за двата летни месеца, юни и юли, ще бъдат почистени около 3 100 декара на 825 км от републиканската пътна мрежа, стопанисвана от Областно пътно управление - Добрич.

Пътищата се почистват и от битови отпадъци и автомобилни гуми. Направата на противопожарни ленти в селскостопанските посеви, намиращи се в непосредствена близост до пътното платно, е ангажимент на земеделските производители, а водачите са задължени да не изхвърлят отпадъци, създаващи предпоставки за пожар или други опасности по пътя, призовават от Пътното управление.