Пътищата в област Силистра, с малки изключения, са проходими при зимни условия
Пътищата в област Силистра, с малки изключения, са проходими при зимни условия / DarikNews.bg, архив

Проходими при зимни условия за леки автомобили и МПС-та до 3.5 тона са основните пътни направления в област Силистра: Силистра-Русе, Силистра-Добрич и Силистра-Шумен , съобщи дежурният в Областно пътно управление. Проходими при зимни условия са и по-голямата част от третокласните пътища, като на места има непроходими участъци поради големи снегонавявания, които днес се очаква да  бъдат “пробити” с роторен снегорин. Такива са участъците село Секулово- граница област Шумен, Село Руйно-село Правда и село Водно – село Брадвари.

Пътищата са заснежени, на места заледени, почистени и опесъчени, уточниха от Областно пътно управление. Работи се и по тяхното уширяване.

На територията на област Силистра няма населени места без електрозахранване и с нарушено водоподаване, съобщиха от Областния кризисен щаб.

По данни на дежурния в Хидрометереологичната стнация в Силистра към АППД, отчетения ледоход тази сутрин в река Дунав, в акваторията на Силистра е вече 70%. Температурата на водата е 0 градуса. Нивото продължава да се понижава  и е 80 см. Прогнозата за следващите два дни сочи спад с нови 14см.