Първо редовно заседание на Общински съвет Добрич за 2014 г.
Първо редовно заседание на Общински съвет Добрич за 2014 г. / Дарик Добрич, архив

Първото редовно заседание за 2014 г. ще проведе Общински съвет Добрич от 9.00 ч. в голямата зала на общината. Сесията е натоварена, с 20 точки в дневния ред.

Председателят Ангел Табаков ще направи отчет за дейността на съвета и постоянните комисии през второто шестмесечие на изтеклата 2013 г.. Кметът ще информира съветниците за изпълнението на решенията им за същия период, както и за изпълнението на Програмата за реализация на Общинския план за развитие - актуализация 2013 година.

Съветниците ще разгледат още докладна записка относно развитието на туризма в Община град Добрич като постигнати резултати и перспективи за тази година; отчет за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност от бюджета на общината за 2013-а и рамката за финансиране за 2014 година.

Предстои приемане на годишна програма за управление и разпореждане с имотите - общинска собственост, разглеждане на дейността на звено „Вътрешен одит" и актуализация на Програмата за овладяване популацията на безстопанствените кучета.

Зам-кметът Надежда Петкова ще представи пред съветниците на Добрич докладна записка за преструктуриране или ликвидиране на дружеството „Тролейбусен транспорт", а зам.-кметът Камелия Койчева - отчети на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, на Общински съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси и за дейността на Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно - информационен център.