/ iStock/Getty Images
Всички хотели в черноморския комплекс "Албена", които предстои да отворят, ще бъдат проверени за спазване на противоепидемичните мерки, съобщават от пресцентъра на областната управа, цитирайки секретаря на областния оперативен щаб д-р Светла Ангелова.

На работна среща с управителите на хотелските бази в курорта вече е обсъден противоепидемичният режим за неразпространение на Covid-19 и от туристическата компания се очаква да представи график за отварянето на хотелите, посочва д-р Ангелова, която е директор и на Регионалната здравна инспекция. По думите й от идващата седмица инспекцията поетапно започва проверки в туристическите обекти по цялото Добруджанско Черноморие, за да се дадат навреме предписания за отстраняване на евентуални нередности.

Продължава и набирането на проби от заетите в социалните услуги в Добричка област, информират от областната управа. При направените досега изследвания няма установен положителен резултат за коронавирус сред работещите в социалните институции. Утре ще бъде взета втора проба от пациент, боледувал от коронавирусна инфекция. В региона от началото на епидемията бяха установени 14 души с коронавирус, като 13 от тях вече са дали по два отрицателни резултата.
БТА