Протест Чуйте гласа ни! ще се проведе в Добрич
Протест Чуйте гласа ни! ще се проведе в Добрич / Дарик Добрич

Фейсбук група "Национален протест срещу безобразията в България" организира протестен митинг на 17 март и в Добрич, гласи съобщение до медиите. Мотото на проявата е "Чуйте гласа ни!". Сборният пункт на шествието е в 11.00 ч. в събота пред храм "Св. Георги", планира се колоната да премине по пешеходната зона до площад "Свобода". В програмата е предвидено участие на фоклорна студия "Добруджа" и танцов състав "NNS Crew".

Инициаторите на протеста се обявяват за "адекватна образователна система в България; демокрация с граждански контрол върху съдебната, изпълнителната и законодателната власт; незабавно прекратяване на концесиите, чрез които се ограбват природните ресурси; спиране въвличането на България във военни действия срещу Сирия и Иран; премахване на монополите в икономиката и създаване на малък и среден бизнес; персонална отговорност за сключени неизгодни сделки за България, както и за лъжа и заблуда на обществото от страна на висши държавни служители; забрана със Закон на проучванията за шистов газ и окончателно отхвърляне на АКТА; ниски банкови лихви, ниски цени на горивата; стратегия за развитие на националните приоритети като духовност, история, образование в духа на човешките добродетели, раждаемост, земеделие, туризъм, икономика; възстановяване на знанието за истинската ни история".

Те смятат, че исканията им "не се постигат чрез илюзията за свободни избори през 4 години, а чрез смяна на системата и зависи от всички нас".