/ БГНЕС
Две жалби за купуване на гласове са постъпили в отговорните институции – РИК, Районна прокуратура и ОД на МВР. Говорителят на Районната избирателна комисия съобщи, че и двете са изпратени по електронна поща, като втората е пристигнала в полунощ. В сигналите две партии се обвиняват взаимно в купуване на гласове.
 
Първата жалба е пристигнала от Обединение ДОСТ. Тя е срещу кандидат-депутата от ДПС Хасан Адемов и кметове на селата Бенковски, Телериг, Абрит, Балик и Поп Груево от общините Тервел и Крушари. В сигнала е посочено, че набедените са раздавали пари на гласоподаватели.
 
По-късно от ДПС е получен сигнал в същите институции, в който се твърди, че в магазин за обувки в Тервел са раздавани пари и обувки на избиратели, за да гласуват за ДОСТ. Според подателите има съмнения за купуване на гласове и в село Поп Груево.
 
И по двата сигнала текат проверки на Прокуратурата.

В РИК е постъпил още един сигнал за купуване на гласове, който е оставен без уважение, понеже в него няма посочени конкретни лица и места, по отношение на които да извърши проверка. Сигналът е от Димитър Йорданов Желязков – кандидат за народен представител от Коалиция „КОЙ- Българската левица и Зелена партия“ и е постъпил писмено. В него се сочи, че до кандидата е достигнал „сигнал за купуване на гласове в ромските квартали от ПП ГЕРБ, Коалиция „Реформаторски блок-Глас народен“ и Марешки“.