Четири жалби в Добрич в изборния ден
Четири жалби в Добрич в изборния ден / Дарик Добрич

Четири жалби разгледа Общинската избирателна комисия (ОИК) в Добрич в края на изборния ден. Едната касае нарушение, извършено в секция 18 в СОУ "П.Р. Славейков", където от комисията са пропуснали да поставят втори печат на първата пусната сутринта бюлетина.

Проблемът е бил установен веднага, след което по настояване на гласоподавателя и в присъствието на наблюдатели и застъпници, е била разпечатана урната, за да се поправи грешката. От ОИК се произнасят, че жалбата е основателна, а СИК е предупредена да не допуска друго такова нарушение.

Подадени са две идентични жалби за неправилно поставяне на информационните табла със списъците с кандидати за общински съветници. Жалбите са от АБВ и Атака и се отнасят за секции от 82 до 85 в ОУ "Й. Йовков" и за секциите в СОУ "Кл. Охридски". Направени са проверки и в присъствието на представители на ОИК образците на листите са сложени правилно.

ОИК разгледа и жалба за неправомерно присъствие на наблюдател в комисията, която бе счетена за основателна, като бе указано, че е допустимо наблюдение само по време на заседанията.