/ Дарик Добрич
Продължава програмата за празника на Генерал Тошево. За днес са предвидени три прояви. В 14.00 часа в местния музей ще се открие изложба „Сватбените обичаи на етносите“, с която гостува Регионалния исторически музей-Шумен. В същия час започва градски турнир по тенис на маса – в малката зала на СУ „Никола Вапцаров“.

Предстои генералтошевци да изберат най-красивата девойка тази вечер. В 18.00 часа в залата на читалище „Светлина“ започва конкурс „Мис Тийн Генерал Тошево“.
 
Програмата за днес и утре предвижда още библиотечни прояви с ученици от местни училища на тема „Моят град – минало и настояще“.
 
Утре, 7 ноември, е общоградското тържество в Общината – от 17.30 часа. На него концерт ще изнесе вечната икона на българската естрада Васил Найденов.
 
Кулминацията на празненствата е на 8 ноември – Деня на Генерал Тошево. В 11.00 часа ще се проведе конен турнир „За купата на кмета“ – на тренировъчното игрище. В 13.30 започва първото издание на Фестивал на сармата и кюфтето. Той се организира от Общината и Народно читалище „Светлина – 1941”. На пилотното издание на кулинарния празник Ути Бъчваров ще приготви емблематичното за празника на Генерал Тошево ястие – зелеви сарми. В проявата ще имат възможност да се включат и граждани. Те ще премерят готварски умения в конкурс за най-вкусна сарма. За музикалното настроение на присъстващите ще се погрижи Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа”.

Събитието ще бъде на централния площад в града до 17.00 часа.