проекти
проекти / Община Силистра
Международна среща по проект "DANUrB - Градски бранд Дунав" ще се проведе в Силистра днес от 15:00 часа в конферентната зала на община Силистра. В срещата участие ще вземат представители на местната власт, културни институции и туристическия бизнес.

Форумът е част от обиколката на партньорите от български и румънски градове по поречието на Дунав. Турът започва от Букурещ, минава през Гюргево, Русе, Тутракан, Силистра, Кълъраш и завършва утре в Букурещ.

На събитието, домакин на което е община Силистра - асоцииран партньор по Проекта, ще бъдат представени добри практики за развитие и оползотворяване на културните, историческите и природните дадености на Крайдунавските региони и ще бъде дискутирано значението им за устойчивото развитие на туризма. Срещата между представители на местните културни общности и международните партньори ще допринесе за изграждане и утвърждаване на активна мрежа за сътрудничество.

По проекта ще се изгради пространствено-културна мрежа - "Дунавска културна променада", свързваща общностите по реката в единен туристически бранд, предлагащ тематични маршрути и възможности за развитие, които могат да увеличат броя посетители и времетраенето на техния престой в региона. В мрежата активно работят над 150 представители от 39 институции от университетските и изследователски среди, туристическия бранш и публичната власт в 7 дунавски страни.

Освен предвидената среща с местните организации на територията на област Силистра, ще бъдат посетени някои забележителности като Рибарската махала в Тутракан и биосферен парк Сребърна.

Проектът е финансиран по Програма за транснационално сътрудничество "Дунав" 2014-2020.