/ Младежки център - Добрич
Пореден успех постигнаха това лято талантливите поп изпълнители на Младежки център – Добрич, с вокален педагог Елена Карабельова.

Димитрина Германова, Александър Петров и Росен Петров взеха участие в 18-ото издание на Меджународния конкурс „Речни ноти“ в Тутракан. Дуетът Димтрина Германова и Росен Петров грабна две първи места в категориите „Вокални формации“ и „Песни от мюзикъли и филми“.

Отново Гран При за Димитрина Германова от Национален музикален конкурс
 
На Гала концерта Диди и Росен се състезаваха с другите носители на първи места в надпреварата „Войната на гласовете“. Сред най-добрите журито избира на кого да връчи двете най-престижни награди на конкурса - Гран при и „Наградата на кмета“. Добричкият дует спечели „Наградата на кмета“, а Гран при отиде при участник от Казахстан.

/отляво-надясно/ Александър Петров, Димитрина Германова и Росен Петров
Младежки център - Добрич

В категория „Индивидуални изпълнители“ Димитирина и Александър успяха да се преборят с невероятната конкуренция в четвърта възрастова група и се класираха в челната тройка - Диди на второ място, а Александър на трето. 
 
Битката бе особено оспорвана, защото тримата победители в тази група печелят едногодишни стипендии от Министерството на образованието и науката. Радващо е, че две от тези три стипендии отиват при талантливите младежи от Добрич. 

Ванина от Студио „Сарандев“ с поредна награда
 
Димитрина, Росен и Александър също така получиха и покани за участие в Международния конкурс „Орфей в Италия“.
 
Специфична и интересна особеност на конкурса „Речни ноти“ е, че при индивидуалните изпълнители от IV възрастова група (VIII-XII клас) първият етап се нарича „Изпълнение зад завеса“ - участниците пеят зад спусната сценична завеса и журито само чува изпълнението, без да вижда изпълнителя. 
 
Компетентно жури оценява всеки изпълнител или формация с вдигане на оценки от 1 до 10, след всяко пето изпълнение.
.