Гостуващата изложба "Дунав - река с много история"
Гостуващата изложба "Дунав - река с много история" / Община Добрич
Уникална изложба, представяща 45 реалистични обемно – пространствени умалени модели на значими културно – исторически обекти, разположени от двете страни по поречието на р. Дунав ще бъде показана в Добрич. Официалното откриване е от 17.30 часа в Младежкия център. Към всеки от моделите има собствено осветление като посетителите на изложбата ще имат възможност на слушалки да прослушат кратко описание на съответния обект на три езика: български, румънски и английски. 

Детайлният макет на Дунавската равнина, включващ знакови места е изработен по проект „Дунав – река с много история“, който се изпълнява от Фондация „Отворена длан“ с председател Христо Таслаков и Федерация на работодателите от окръг Олтения /Крайова, Румъния/.  Той стартира през 2016 г. като до момента изложбата е представена в Русе и Монтана. Освен в Добрич експозицията ще бъде изложена и в Монтана, а през 2018 г. ще се представи на четири места в Румъния.        

От българска страна са представени 24 макета, сред които на крепостта „Баба Вида” във Видин, Националния музей параход „Радецки” в Козлодуй, Патриаршията в крепостта „Царевец” - Велико Търново, Регионалната библиотека „Любен Каравелов” в Русе, Двореца в Балчик и др.  Добрич е представен с арменската църква.