Изложба на Тодор Димитров
Изложба на Тодор Димитров / ХГ Добрич
На 4 юли в Художествена галерия – Добрич ще се открие изложбата „Подводният свят на Черно море” от Тодор Димитров. Ще бъдат показани 35 фотографии представящи подводните обитатели, пейзажи, панорами, подводни модели и „over – under” композиции обединяващи два свята – над и под водата.

Снимките са селекция от най-добрите кадри, снимани през последните 10 години от Димитров и са заснети изцяло на свободно гмуркане по цялото Българско Черноморско крайбрежие. Името на варненския фотограф нашумя, след като само преди няколко месеца той спечели един от двата най-престижни световни конкурси за подводна фотография.

Тодор Димитров е потомствен варненец и от ранна детска възраст е в непрестанен контакт с морето. Художник по образование, работи като графичен дизайнер. През свободното си време практикува свободно гмуркане и подводна фотография. Чрез своите кадри иска да покаже подводния свят от един по-различен ъгъл, използвайки иновативен подход и различни творчески техники.

През последните години той е носител на редица награди от Международни конкурси. През 2019 г. печели първо място в категория Compact в един от най престижните конкурси в света по подводна фотография - Our World Underwater. Конкурсът се провежда в Чикаго и се смята за „суперкупата“ в този вид конкурси.