Педиатри от цяла България обсъждат детското здравеопазване
Педиатри от цяла България обсъждат детското здравеопазване / netinfo
Националното сдружение на областните многопрофилни болници организира днес и утре в “МБАЛ-Добрич”АД национална експертна среща на началници на Детски отделения в областните болници.

Срещата е първа по рода си. Тя цели обмяна на професионален опит, обсъждане на акценти от Националния рамков договор за болнична помощ по клинични пътеки и изготвяне на експертни предложения за промяна в изискванията и алгоритмите на пътеките за предстоящия рамков договор през 2009 година.

Направените предложения ще бъдат депозирани от УС на националното сдружение в Комисията по здравеопазване към НС, здравното министерство, УС и Директора на НЗОК, УС на БЛС, националните експерти и консултанти по педиатрия. Целта е подобряване на качеството на болничната медицинска помощ на децата във всички възрастови групи.

Срещата се провежда в навечерието на празника на българския лекар - 19 октомври - Ден на Св.Иван Рилски Чудотворец и символично ще бъде открита от участниците в 15 часа с посаждане на дръвче в парка на “МБАЛ-Добрич”АД -символ на живота, бъдещето и добрата перспектива.