Пак отложиха дело за укриване на данъци
Пак отложиха дело за укриване на данъци / netinfo
За четвърти път бе отложено делото срещу 42-годишния Милен В., обвинен, че не е платил данъци в размер на 10657 лева, съобщават от пресслужбата на Добричкия Окръжен съд. В съдебната зала днес не се яви бившата съпруга на подсъдимия, която е ключов свидетел по делото и понастоящем живее в Гърция, за да се грижи за болен роднина. Делото бе отложено и заради отсъствието на адвоката на подсъдимия.

Съдът разпореди Териториалното поделение на НАП да представи на следващото заседание по делото доказателства, какво е предприело за събиране на задължението, след като е начислено с данъчно-ревизионен акт.

Пресцентърът на ДОС припомня, че Милен В. бе признат през февруари 2008 г. за виновен по това обвинение, но Апелативен съд – Варна отмени присъдата и я върна за преразглеждане. Държавното обвинение претендира, че той е осъществявал през 2001 г. търговска дейност от името на регистрирания на съпругата му ЕТ „МСМ – Силвия Великова”. Подсъдимият е излязъл извън регистрирания в ТДД – Добрич, основен предмет на дейност, който подлежи на облагане с патентен данък.

Подсъдимият извършвал от името на фирмата проектиране, направа на ел. инсталации, консултации и технически услуги, приходите, от които се облагат по общия ред и затова, е трябвало да ги декларира като физическо лице. Приетата по делото съдебно-счетоводната експертиза показва, че той изобщо не е подал декларация по чл. 41 от ЗОДФЛ за 2001 г.

Днес съдът прие като ново доказателство по делото заповед за назначаване на ревизия на фирмата в началото на 2002 г. По данни на Окръжна прокуратура – Добрич, задължението още не е платено.