ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” Силистра е победител в областното състезание „Защита при бедствия”
ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” Силистра е победител в областното състезание „Защита при бедствия” / Областна администрация - Силистра

Отборът на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий"- Силистра е победител в областното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации", което се проведе днес. В него участваха представителни отбори на общините Силистра, Тутракан, Дулово и Главиница, показали най-добри резултати на местно ниво. Организатор на проявата е Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" в партньорство с БЧК и РИО.

Отборите, състоящи се от по 4-ма ученици от VІ-VІІІ клас, първоначално трябваше да покажат нивото на теоретичната си подготовка, решавайки тест, а след това да демонстрират знанията си на практика. За целта те преминаха последователно през 4 учебни центъра с конкретни задачи за действия при земетресение, наводнение, радиационна авария, пожар, първа долекарска помощ и индивидуални средства за защита.

С най-голям брой точки на първо място се класира отборът на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий" - Силистра, следван от представителите на СОУ „Христо Ботев" - Тутракан и СОУ „Васил Левски"- Главиница. Четвърти останаха представителите на община Дулово.

ОУ Св.Св. Кирил и Методий Силистра е победител в областното състезание Защита при бедствия
netinfo

Отборите, класирали се на първите три места, получиха купи и грамоти, а всички състезатели - индивидуални грамоти. Като областен победител отборът на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий" ще продължи участие на национално ниво.

Районното състезанието "Млад огнеборец"
в Силистра ще се проведе на 4 май от 9.00 часа на стадион "Луи Айер".