Осъдиха насилник на 13 години затвор
Осъдиха насилник на 13 години затвор / Дарик Добрич

46-годишен насилник получи наказание 13 години затвор и е осъден да плати 12 хил. лв. обезщетение на жертвата си, съобщават от Окръжен съд-Добрич.

С наказанието, наложено от Районен съд - Ген. Тошево, 46-годишният Андон Сл. Ил. от Каварна е признат за виновен в три престъпления. В това, че през нощта на 27 ноември 2012 г. е проникнал в жилището на 80 годишна жена от село Спасово, община Ген.Тошево. Същия ден той е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на същата възрастна жена, като е употребил сила и заплашване. При условията на опасен рецидив, той направил опит да се съвкупи с 80-годишната, като я принудил към това със сила и заплашване, а деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини.

Подсъдимият е наказан с общо 13 години лишаване от свобода, които трябва да изтърпи при първоначален строг режим в затворническо заведение от закрит тип.
Той е осъден също да плати на пострадалата обезщетение за нанесените с всяко от трите деяния неимуществени вреди в общ размер на 12 хил. лв.