Осъдиха ефективно крадци на животни
Осъдиха ефективно крадци на животни / netinfo
Добричкият окръжен съд одобри споразумение за прекратяване на наказателно производство, постигнато между Окръжна прокуратура – Добрич и трима обвиняеми за грабеж и кражба с обща стойност на откраднатото имущество 947,70 лв.

Недялко Атанасов на 33 години, живущ в с. Владимирово, получи наказание „лишаване от свобода” за една година, осем месеца и осем дни при първоначален общ режим на изтърпяване. Светослав Вичев на 35 години, от Добрич, е лишен от свобода за една година, девет месеца и два дни при първоначален общ затворнически режим. Наложеното на Мариян Иванов на 36 години, живущ в с. Абрид, наказание е затвор за една година, осем месеца и девет дни при първоначален общ режим на изтърпяване.

Тримата се признаха за виновни, че през 1996 година в с. Дончево в съучастие чрез сила и заплашване са отнели от местния кантонер 12 овце, дрехи, лични вещи и 3 000 неденоминирани лева. Общата стойност на ограбеното имущество е 694 600 неденоминирани лева. След предварителен сговор помежду си те извършили и кражба на 11 пуйки, 7 патици и 40 пилета от жителка на с. Соколово на обща стойност 253 100 неденоминирани лв.

Атанасов, Вичев и Иванов са с основно образование, неженени и неработещи. Първите двама не са осъждани, но е известно, че контактуват с криминално проявени.

Обвиняемите представиха пред Добричкия окръжен съд разписки, че са възстановили напълно причинените от кражбите им материални щети.

Определението, с което Добричкият окръжен съд одобрява споразумението на прекратяване на наказателното производство срещу тях и определя наказанието им, не подлежи на обжалване и протест.