Планът е публикуван в сайта на общината
Планът е публикуван в сайта на общината / Дарик Добрич
Общината организира обществено обсъждане на плана за разширение на гробищния парк в Добрич. Срещата ще се проведе на 9 февруари от 10.00 часа в малката заседателна зала на Община град Добрич. Писмени мнения и становища могат да се подават в отдел „Деловодство” в Центъра за услуги и информация. Проектът е изложен за разглеждане от интересуващите се от  8 до 17 часа в Центъра и е публикуван в сайта на общината.
 
Капацитетът на съществуващото гробище на града е напълно изчерпан, поради което се предлага разширението му в западна посока. Общинската администрация е предоставила на авторски колектив задание за вида и обема на работата, която трябва да се извърши във връзка с проекта.
 
Съществуващия гробищен парк е с площ около 23 ха. Предвидените терени за разширение включват 86 поземлени имота с площ 18,5 ха, граничещи от север с път и лозя, от изток – с последната алея на съществуващото гробище, от юг – с околовръстния път и от запад – със земеделска земя. В южната част на имота е отреден терен за мюсюлмански гробища. По главната и обиколната алея са предвидени места за контейнери и чешми. Ще се обособи и място за полагане на урни. Ще бъдат изработени правила и изисквания за начина на оформяне на индивидуалните гробни места.