Старата гара в Добрич
Старата гара в Добрич / railwaypassion.com, ebridge.info
Общинските съветници от ГЕРБ в Добрич организират акция по почистване на площите около бившата ЖП гара Юг. Акцията им е част от общоградската кампания на Общината - "Да почистим Добрич". Съветниците канят всички желаещи да се включат в чистенето - на 4 май, събота, в 10.00 часа.

Сградата на старата ЖП гара е емблематична за Добрич, тъй като градът започва да се оформя като областен център след прокарването на ЖП линията през 1910 г. Тя е "свидетел" на най-драматичните събития от историята на Добруджа.

На 30 ноември 2018 г. от Местния парламент с пълно единодушие бе прието предложение Община град Добрич да придобие собствеността на сградата на старата ЖП гара в града, припомня се в съобщението. Предложението за смяна на собствеността има за цел сградата да бъде спасена от разруха, а имотът да бъде превърнат в Културно-исторически комплекс.
 
В момента, постройката, която е паметник на културата, е в окаяно състояние, руши се, затънала е в боклуци, обрасла е в растителност и теренът около нея на практика е непроходим, казват съветниците.