Организации и ведомства нямат готовност да кандидатстват по ОП „Човешки ресурси“
Организации и ведомства нямат готовност да кандидатстват по ОП „Човешки ресурси“ / Дарик Добрич

С информационно събитие в Балчик завърши цикълът от срещи, които Областен информационен център /ОИЦ/-Добрич проведе в пет общини за представяне на двете процедури по ОП „Развитие на човешките ресурси" - „Активни" и „Ново работно място 2015". На дискусиите са присъствали 100 човека, като най-голям интерес е отчетен в град Добрич и община Добричка. Информацията е била представена пред неправителствени организации, местен бизнес, общински администрации.

Изводът на специалистите от ОИЦ е, че към настоящия момент допустимите по двете процедури кандидати все още нямат готовност за подаване на готови проектни предложения. Някои са изразили желание това да се случи и да успеят да спазят крайните срокове - 31 август за процедура „Активни", и 14 септември за „Ново работно място 2015". Кандидатстването става изцяло по електронен път, чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България (ИСУН 2020).

По време на срещите в общините са обсъдени възможностите за кандидатстване по двете процедури, допустими дейности за финансиране, допустими разходи, индикатори за изпълнение и резултат, идентифициране на целевата група, участие в проектното предложение индивидуално или в партньорство, необходими документи, които следва да се подадат на етап кандидатстване.