Обвиняем за убийство на сестра си остава в ареста
Обвиняем за убийство на сестра си остава в ареста / DarikNews.bg, архив

Окръжният съд в Добрич задържа под стража 76-годишния Георги В. Кр. от село Врачанци, община Добричка, съобщават от пресслужбата на съда. Той е обвиняем за това, че на 30 септември около 16 часа в село Врачанци умишлено е умъртвил 66-годишната си сестра.

От Окръжна прокуратура -Добрич поискаха най-строгата мярка за неотклонение спрямо Георги Кр., като обосноваха искането си със събраните доказателства и направените от 76-годишния самопризнания, високата степен на обществена опасност на деянието – престъпление против личността, хладнокръвието, с което е извършено, и липсата на разкаяние. "Изискванията на закона налагат спрямо Георги Кр. да се вземе най-тежката мярка за неотклонение, независимо, че не е осъждан, спрямо него не се водят други досъдебни производства и са събрани добри характеристични данни", посочи държавният обвинител. Той уточни, че причина за престъплението е станал спор с близо 20-годишна давност за наследствен имот.

Адвокатът
на Георги Кр. помоли обвиняемият да бъде поставен под домашен арест, предвид съдействието, което е оказал на полицията и лошото му здравословно състояние. Защитникът посочи, че 76-годишният мъж сам се е обадил в полицията, да съобщи за инцидента.

В последната си дума Георги Кр. каза, че не може да иска нищо. "Аз съм виновен, но тя ме принуди. Взе ми всичко", обясни той.

Окръжен съд – Добрич, прецени, че съществува опасност Георги Кр. да се укрие и му наложи мярка за неотклонение задържане под стража.