/ ThinkStock/Getty Images
За Великден живеещите в Дома за пълнолетни лица с деменция в с. Опанец ще бъдат зарадвани с богата трапеза. С дарени лични средства от кмета на Община Добричка, кметския екип, общински съветници, кметове и кметски наместници се осигуряват традиционните за великденската трапеза агнешко месо, козунаци и яйца. Tози малък жест ще допринесе за празнично настроение и ще създаде усещане за домашен уют на хората в дома, посочват от община Добричка.

В своето обръщение към жителите на общината кметът Тошко Петков заявява:

"Уважаеми жители на община Добричка, Великден е символ на прераждането – прераждането на Христос и прераждането на природата. Няма по-велик празник на вярата, добротата, мира и хармонията. Христовата саможертва ни припомня да бъдем по-човечни, по-състрадателни и да си помагаме. Нека да пречистим душите си и да се обърнем към доброто, към духовното, към светлите примери.

Обръщам се към Вас с най-искрени пожелания за здраве и любов, радост и благодат в домовете и в семействата Ви! Пожелавам Ви светли и спокойни Великденски празници. Честито Възкресение Христово!"