/ iStock/Getty Images
С решение на Общинския съвет се увеличава еднократната финансова помощ за първо, второ и трето родено или осиновено дете на територията на община Генерал Тошево.

В зависимост от степента на образование – средно, бакалавърска или магистърска степен, семействата могат да кандидатстват за между 500 и 700 лева за първо, 800 и 1000 лева - за второ, и 1500 и 1700 лева - за трето дете. Гласуваното увеличение е между 1,7 и 2,5 пъти спрямо досегашния размер на паричната помощ. От 2000 до 3000 лева е еднократният стимул за четвърти наследник. 

При родителите с различна степен на образование се зачита по-благоприятното за тях обстоятелство, уточняват от общината. Семействата могат да кандидатстват за еднократния финансов стимул до 120 дни от датата на раждане или осиновяване на детето.

При раждането на близнаци помощта се изплаща за всяко от децата, като сумата се определя от броя на предходно родените от майката деца. 

Програмата за насърчаване на раждаемостта в община Генерал Тошево действа от март 2020 година. Подробна информация за условията за кандидатстване е налична в сайта на общината. 
БТА