Община Генерал Тошево отпуска стипендии за дефицитни за района специалности
Община Генерал Тошево отпуска стипендии за дефицитни за района специалности / netinfo

Община Генерал Тошево ще отпусне стипендии на студенти, които се обучават в дефицитна за района специалност. В кметството има приета наредба, чрез която се подпомагат граждани на общината, които продължават своето образование във висши училища. Основното условие е след завършване стипендиантът да работи на територията на Генерал Тошево във второстепенни разпоредители с бюджет или търговски дружества с мажоритарен пакет, собственост на общината.

Конкретните специалности, за които се отпускат стипендии, се определят ежегодно със заповед на кмета на Генерал Тошево, като се преценят наличните нужди. За тази година стипендии ще се отпускат за специалностите „Предучилищна педагогика” и „Медицинска сестра”. Средствата за финансирането им са включени в Бюджет `2016.

Срокът за подаване на документи за отпускане на стипендия за следващата академична година е до 31 август. Постъпилите молби се събират и разглеждат от комисия, която класира кандидатите до 10 дни от изтичане на срока за прием на документите. Условията за отпускане на стипендиите могат да се видят на сайта на общината.