Община Добрич пак кандидатства за етикет за иновации и добро управление
Община Добрич пак кандидатства за етикет за иновации и добро управление / Дарик Добрич
Общината е печелила досега кристалния приз три пъти
17 общини, сред които и Добрич, са подали своите кандидатури за участие в четвъртата процедура по присъждане на Етикета за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа, съобщават от МРРБ. Общините са Банско, Бяла Слатина, Вълчи дол, Габрово, Горна Оряховица, Девня, Димитровград, Добрич, Кнежа, Павликени, Поморие, Русе, Самоков, Свищов, Смядово, Троян и Търговище.

Предстои кандидатурите да бъдат оценени от независими експерти. Ще бъде проведено и анкетно проучване по прилагане на 12-те принципа за добро демократично управление в общините, подали заявление за участие. През месец септември тази година Комисията ще приеме решение за присъждане на Етикета.

Предвижда се заключителна конференция по процедурата и официална церемония по награждаването на отличените с Етикета общини да се състои през месец октомври тази година.

Добрич получи за трети път Европейски етикет за иновации и добро управление

Три пъти досега община Добрич е била носител на кристалния приз - през 2011-а, 2013-а и 2015 година. Етикетът е признание за успешното прилагане на принципите на добро демократично управление, качеството на предоставяните публични услуги и добрите практики при изпълнение на публичните политики в общината. Присъжда се за период от две години.