Добрич и още 15 общини получиха Европейски етикет за иновации
Добрич и още 15 общини получиха Европейски етикет за иновации / Дарик Добрич

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева и председателят на УС на НСОРБ Тодор Попов връчиха Европейския етикет за иновации и добро управление на 16 общини. Това стана по време на 9-та годишна среща на българските местни власти, която се провежда в курорт ”Албена”. Сред наградените е и община Добрич. С отличието са удостоени още общините Бяла Слатина, Димитровград, Долна баня, Кирково, Кнежа, Мездра, Перник, Поморие, Русе, Свищов, Смядово, Столичната община, Смолян, Троян и Търговище. Кметовете на наградените общини получиха кристални сфери.

Етикетът се присъжда по единни стандарти в европейските държави. Негови носители могат да станат местни власти, които прилагат в дейността си 12 основни принципа на добро управление, на базата на оценка по обективни показатели.

"Европейският етикет за добро управление в страните членки на съвета на Европа представлява сертификат за цялостно качествено управление в общината. Благодаря за вашата активност”, каза министър Терзиева при връчване на наградите.