Община Балчик продължава да изпълнява социалната си политика
Община Балчик продължава да изпълнява социалната си политика / netinfo

Общинският съвет в Балчик прие всички служители, заети в бюджетната сфера /без персонала в поделенията на делегиран бюджет/, през следващата година да получат по 450 лева за работно облекло.
 
През 2010 година разходите за погребения на ветерани от войните, социално слаби, самотни и безпризорни граждани, регистрирани в Дирекция „Социално подпомагане", ще бъдат за сметка на собствените приходи в местния бюджет.
Наред с изпълнението на другите си функции и задачи, Община Балчик ще продължи да изпълнява и своята социална политика. В тази връзка право на един хляб дневно ще имат самотни възрастни хора над пенсионна възраст, както и социално слаби и хора с увреждания. За целта желаещите трябва да подадат молба до кмета на общината или на съответното населено място. Постъпилите молби ще бъдат разгледани от комисия, която ще осъществи реализацията на услугата.
 
Пенсионерите от Община Балчик на възраст до 67 години ще могат да закупуват карти за вътрешноградски транспорт или в района на вилната зона до сп. „Орехите" с 80% намаление от цената. Възрастните хора над 67 години и инвалидите с трайна нетрудоспособност над 50% ще могат да закупуват карти срещу 1 лев. Желаещите да ползват намалението ще могат да подадат молба до кмета на Община Балчик.

Пенсионерите и социално слаби хора от населени места в общината ще могат да използват предоставените на кметовете и кметските наместници карти за пътуване до общинския и областен център.