/ iStock/Getty Images
Той апелира преболедувалите да помогнат
Областният управител на Добрич Красимир Кирилов дари кръвна плазма за пациенти с коронавирусна инфекция и апелира и други преболедували да помогнат в борбата със заразата, съобщиха от Областната администрация.

Аз самият се заразих и заедно със семейството и близките ми преболедувах инфекцията от Covid-19, разказва Кирилов. По думите му, някои нямат този късмет да преминат леко през заразата и трябва да бъдат подкрепени както от лекарите, така и от хора, които вече са се преборили с вируса.

ГЕРБ дарява два апарата за кръвна плазма и консумативи за общо 170 000 лв.

"Отзовавайки се на апела на медицинските специалисти, в неделния ден отидох до Националния център по трансфузионна хематология в София и след като ми бяха направени изследвания, дарих кръвна плазма. Радвам се, че с този жест мога да върна надеждата в очите на близките на някой човек в нужда", казва Красимир Кирилов.

В епидемията областният управител призовава тези, които вече са преболедували, да помогнат на новите заразени като дарят кръвна плазма. Кирилов съобщава, че дарителите ще бъдат улеснени с откриването до края на ноември на лаборатория във Варна, която също ще взема кръвна плазма.