/ iStock/Getty Images
Втора седмица представители на ГЕРБ са доброволци в РЗИ-Бургас
След като Изпълнителната комисия на ГЕРБ прие предложението на Бойко Борисов за организиране на кампания за даряване на кръвна плазма сред членовете и симпатизантите на ГЕРБ, ръководството на партията реши и да закупи два апарата за извличане на кръвна плазма, съобщиха от партията.

Борисов нареди плазма от преболедували Covid-19 да се взема в цялата страна

За целта ще бъдат отделени близо 150 хил. лв. от партийната субсидия на ГЕРБ. Освен това ГЕРБ ще закупи и консумативи за извличане и съхранение на плазмата за 200 донори на стойност около 20 хил. лв.

ГЕРБ-Бургас

Машините и консумативите вече са поръчани от ГЕРБ на лицензирана германска фирма, посочена от здравните власти. Веднага щом апаратите бъдат доставени в България, ръководството на ГЕРБ ще проведе консултации с Министерството на здравеопазването, което ще определи къде да бъдат дарени двата апарата. 

Вече втора седмица представители на ГЕРБ-Бургас ежедневно са доброволци към Регионалната здравна инспекция. С кампанията се ангажираха народни представители, общински съветници, зам.-областен управител, членове на клубовете към ГЕРБ.

ГЕРБ-Бургас

С личните си автомобили, разделени на няколко лъча, те се включват в екипите, които отиват до домовете на граждани с установен коронавирус. На посочените адреси здравните власти връчват заповеди за карантина.

За три денонощия: 212 новозаразени в Бургас

Поради голямата територия на Бургаска област РЗИ изпитва затруднение с осигуряването на превоз на служителите си, на които се налага да обхождат десетки адреси сами.

ГЕРБ-Бургас

С екипите тръгват народните представители Димитър Бойчев, Ивелина Василева, Иван Вълков и Галя Василева. Подкрепата не е еднократна, партньорството ще продължи и през следващите дни заради нарастващия брой доказано болни жители на областта.