Областният управител апелира да подкрепим кампанията „Великден за всеки“

Областният управител Красимир Кирилов се обръща с апел към всички жители на област Добрич да подкрепят третото издание на националната кампания „Великден за всеки“ – Дари празник на баба и дядо“, която стартира официално днес и е под патронажа на Омбудсмана на Републиката.
 
За поредна година се набират хранителни продукти и парични средства, които ще бъдат разпределени във ваучери от по 20 лв. и раздадени седмица преди Великден на най-уязвимите пенсионери. Средствата могат да бъдат дарявани в УниКредит Булбанк, където има разкрита банкова сметка за целите на кампанията с титуляр Български Червен кръст:
        

IBAN: BG53UNCR70001522802795
            Банков код: UNCRBGSF
            или
            със SMS 1255 на стойност 1 лв., освободен от ДДС,
            както и чрез
            On-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК - www.redcross.bg.

В рамките на първите две издания на кампанията бяха събрани тонове храни и близо 1 млн. лв., с които са подпомогнати над 60 хиляди пенсионери, припомнят от институцията Омбусдман на Републиката. Оттам уточняват още, че ваучерите ще бъдат разпределени по предварително изготвени поименни списъци, предоставени от НОИ и с тях ще бъдат подкрепени онези пенсионери, които няма да получат надбавка от правителството. Храната, заедно със социалния патронаж по места, ще бъде раздадена на нуждаещите се хора и семейства.

„Да протегнем ръка, да дарим според възможностите си, за да направим празника на хората от третата възраст възможен и доставим радост на баба и дядо, майка и татко“, апелира Областният управител Красимир Кирилов.