Ново заведение  за българска кухня отваря врати  в Добрич
Ново заведение за българска кухня отваря врати в Добрич / netinfo

Ресторант за българска кухня  се открива в Добрич. Заведението се помещава в  общински обект по улица "Славянска", който до миналата година е бил ползван като клубна база от политическа партия. Наемател на обекта от 2010 година е добричката фирма "С ИМ-09", която е инвестирала близо 100 хиляди лева за ремонт и оборудване на новия ресторант.

Заведението е за бързо хранене и ще предлага само българска кухня. Менюто включва 9 вида супи, 9 вида салати, над 10 готвени ястия по стари български рецепти, риба, десерти. Капацитет му е от 50 места. За гостите ще се грижи екип от 10 души, който ще предлага оригинални добруджански блюда.

Двамата управители на фирмата, които живеят и работят в Добрич, имат амбиция да създадат верига от заведения за бързо хранене с българска кухня. За откриването днес те са подготвили топла супа за социално слаби граждани, която ще бъде сервирана в заведението от 9.00 часа. От фирмата заявяват  желание да  сътрудничат активно на Община Добрич при организиране на благотворителни събития. Заведението ще бъде открито официално в 11.30 часа от кмета на Добрич Детелина Николова.