Николай Урумов представя биографичния си шоу - спектакъл в Добрич
Николай Урумов представя биографичния си шоу - спектакъл в Добрич / netinfo

Известният актьор Николай Урумов ще представи от 19.00 часа в камерната зала на добричкия театър биографичния си спектакъл „Шоуто на Ники Урумов”.

Урумов проследява собствения си път от село Българево и Балчик, през Русе, където е бил войник, до НАТФИЗ, където се дипломира точно на 10 ноември 1989 година и след това до Народния театър.

Спектакълът е изпълнен с много носталгия и смях, със забележителни весели истории, случили се по време на репетиции, представления или снимки. В тях той разказва за незабравими любимци на българските зрители като Стоянка Мутафова, Георги Калоянчев, Георги Черкелов, Константин Коцев, Антон Горчев, Иван Кондов, Георги Русев, Кръстьо Лафазанов и др.

Шоуто е колаж от монолози и oткъси от спектаклите, в които Урумов е участвал: „Бай Ганьо”, „Дон Кихот”, „Ревизор”, „Бурята”, „От ума си тегли” , ,Криворазбраната цивилизация” и завършва с текст от „Службогонци” на русенския театър /2013г/.

Песните към моноспектакъла са писани специално за Николай Урумов през годините. За първи път представлението е показано по покана на българската общност в Сидни, Австралия през 2013 г. и оттогава редовно се играе при голям интерес в студио 5 в НДК.
Освен тази вечер спектакълът ще се играе в Добрич и на 25 март.